SM w Gostyniu

Aktualności

Mleko w proszku – z czym to się je?
mleko w proszku

Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda!

Do smaku, do wypieków!
Czy macie swoje ulubione produkty SM w Gostyniu?
Najsłodsze z nich to kajmaki i mleka w tubie uwielbiane nie tylko przez najmłodszych!

Podróż dookoła świata w zasięgu ręki
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów, który obok swoich pobudzających właściwości, kusi niesamowitym aromatem i smakiem. 

Zaproszenie na Dzień Mleka
Przypominamy, że 18 czerwca odbędzie się Dzień Mleka, podczas którego czeka Was jak zwykle moc atrakcji!

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek