SM w Gostyniu

Aktualności

Produkty dla HoReCa!
W związku z popularnością jaką cieszy się nasz asortyment, nie tylko w gospodarstwach domowych, ale także w gastronomii i hotelarstwie, przedstawiamy naszą nowość!

Mleko w proszku - inspiracje
Jesienna pora sprzyja eksperymentowaniu w kuchni i szukaniu nowych smaków. Warto wykorzystać długie wieczory na wypróbowanie przepisów, których nie mieliśmy jeszcze czasu lub okazji przetestować.

Mleko w proszku – z czym to się je?
mleko w proszku

Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda!

Do smaku, do wypieków!
Czy macie swoje ulubione produkty SM w Gostyniu?
Najsłodsze z nich to kajmaki i mleka w tubie uwielbiane nie tylko przez najmłodszych!

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek