SM w Gostyniu

eton mess d

Składniki (dodajemy w proporcji "na oko"):
  • 4-5 dużych bez (pokruszonych)
  • 250ml czekoladowej śmietanki 30% SM w Gostyniu
  • 250g różnych, umytych i osuszonych owoców
  • 2 łyżki drobnego cukru
Przygotowanie:
  • Śmietankę ubijamy na sztywno.
  • Bezy kruszymy.
  • Owoce w osobnej miseczce zasypujemy cukrem i mieszamy.
  • W pucharkach układamy warstwami bezy, kremówkę, owoce, znów bezy, kremówkę, owoce i gotowe!
  • Można również w jednej misce pomieszać wszystkie składniki i tak przełożyć do pucharków - smakuje jeszcze lepiej :)
Autor: Ooomnomnomnom
Rodzaj przepisu
  • Desery
Produkty
  • Śmietanka czekoladowa 30%

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek