SM w Gostyniu

czekoladowy deser d

Składniki:
  • 1/2 litra śmietanki czekoladowej 30% SM w Gostyniu
  • czekoladowe ciasteczka
  • 700g truskawek
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • owoce
  • czekoladowe ozdoby
Przygotowanie:
  • Śmietankę bardzo dobrze schłodzić i ubić na sztywno.
  • Truskawki zmiksować na mus i wymieszać z cukrem pudrem.
  • Czekoladowe ciasteczka rozkruszyć i wysypać cienką warstwę na dnie szklaneczek. Na nie nałożyć sporą ilość śmietany, następnie warstwa musu truskawkowego i warstwa pokruszonych ciasteczek.
  • Wierzch wykończyć ozdobnie śmietaną i udekorować.
  • Przed podaniem schłodzić.
Autor: Izioni pyszne smaki
Rodzaj przepisu
  • Desery
Produkty
  • Śmietanka czekoladowa 30%

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek