SM w Gostyniu

nutka amaretto d

Składniki:
  • 250ml śmietanki czekoladowej 30% SM w Gostyniu
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • 10-12 małych biszkoptów
  • 3-4 łyżki likieru amaretto
  • 1 kostka czekolady
Przygotowanie:
  • Schłodzoną śmietankę ubić mikserem, na koniec dodać cukier puder i ubijać jeszcze przez chwilę.
  • Do pucharków wykładać warstwami naprzemiennie śmietankę i biszkopty nasączone w likierze.
  • Wierzch posypać tartą czekoladą.
  • Deser schłodzić w lodówce przez ok. 30min (im dłużej schłodzimy, tym deser będzie smaczniejszy).
Autor: Szybkie gotowanie
Rodzaj przepisu
  • Desery
Produkty
  • Śmietanka czekoladowa 30%

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek