SM w Gostyniu

KawaKokosowa d
Składniki:
  • 1/2 filiżanki zaparzonej kawy
  • 1/3 szklanki mleka zagęszczonego niesłodzonego light gostyńskiego
  • 2 łyżki likieru Malibu
  • cukier (według uznania)
  • wiórki kokosowe do posypania
Przygotowanie:

Kawę zaparzamy tak jak zwykle. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego likier kokosowy oraz cukier. Mieszamy. Do mleka dolewamy zaparzoną kawę i mieszamy. Wierzch kawy dekorujemy mleczną pianką lub bitą śmietaną oraz wiórkami kokosowymi.


Autor: Bon apetit mon amie
Rodzaj przepisu
  • Napoje
  • Desery
  • Likier
Produkty
  • Mleko zagęszczone niesłodzone

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek