SM w Gostyniu

Rafaello caffe macchiato

Składniki

• 150 ml świeżej ulubionej kawy
• 1/2 szklanki zimnego Mleka gostyńskiego UHT 2% lub Śmietana kremowa gostyńska UHT 30%
• 3-4 łyżeczki Mleka zagęszczonego słodzonego gostyńskiego
• 2 łyżeczki syropu kokosowego
• kokosowo-migdałowe beziki

Przygotowanie

Dobrze schłodzone mleko spienić przy użyciu spieniacza na gęstą piankę.

Dodać 1 łyżeczkę mleka zagęszczonego i syropu kokosowego - delikatnie zamieszać. Gorącą, świeżo zaparzoną kawę również osłodzić 1 łyżeczką mleka zagęszczonego i syropu kokosowego, po czym natychmiast przełożyć ubitą mleczną piankę.
Posypać bezami i polać mleczkiem zagęszczonym.

Autor: Na To Mam Ochotę
Rodzaj przepisu
  • Napoje
Produkty
  • Mleko
  • Mleko zagęszczone słodzone

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek