Zdrowa i zbilansowana dieta wraz z odpowiednią aktywnością fizyczną wpływa korzystnie na stan naszego zdrowia i życia.
Pewnie znacie Wiesława Bobera, a jeśli nie, to przypominamy, że to wybitny polski kucharz, a od 3 lat także Ambasador Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu.
Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu została założona w 1889 roku. Możemy się pochwalić ponad 100-letnią tradycją produkowania przetworów mlecznych. Dziś przetwarzamy aż 500 tys. litrów mleka dziennie!
…jak to z mlekiem zagęszczonym było.
Wczoraj, gośćmi wieczoru w WTK byli: Prezes Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu Grzegorz Grzeszkowiak oraz Kierownik Działu Handlu i Marketingu Zbigniew Łukasik.
Zapraszamy do uczestnictwa w naszym jesiennym konkursie: Jeszcze kawa czy już deser?
W związku z popularnością jaką cieszy się nasz asortyment, nie tylko w gospodarstwach domowych, ale także w gastronomii i hotelarstwie, przedstawiamy naszą nowość!
Jesienna pora sprzyja eksperymentowaniu w kuchni i szukaniu nowych smaków. Warto wykorzystać długie wieczory na wypróbowanie przepisów, których nie mieliśmy jeszcze czasu lub okazji przetestować.
Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda!