Składniki:
• 5 jaj
• 100 gr cukru
• 100 gr mąki
• 1 l Śmietanki kremowej gostyńskiej UHT 30%
• 100 gr Mleka zagęszczonego słodzonego
• 1 puszka Kajmaku gostyńskiego
• 100 gr cukru waniliowego
• 20 gr żelatyny
• 100 gr wody
Przygotowanie:
• Ubijamy białka i do ubitych białek sypiemy cukier, później żółtka i mieszamy z mąką.
• Rozsmarowujemy na grubość około 1 cm.
• Pieczemy w temperaturze 220°C przez około 10 minut.
• Ubijamy śmietanę z cukrem, kajmakiem i mlekiem zagęszczonym.
• Jak śmietana zacznie się ubijać, wlewamy rozpuszczoną żelatynę.
• Rozpuszczamy puszkę kajmaku w kąpieli wodnej i dodajemy 7 gram żelatyny i wylewamy na wierzch.