Składniki:
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki mleka,
- 2 łyżki mąki,
- szczypta soli,
- 1 łyżka masła SM Gostyń,
- 1 garść duża szpinaku,
- 4 pomidory koktajlowe,
- 4 suszone pomidory,
- sól, pieprz, papryczka chili,
- czosnek granulowany,
- natka pietruszki, koperek,
- 6 kulek mozzarelli.
Wykonanie:
- Do miski wbijam jajka, dodaję mleko, mąkę, sól, pieprz, czosnek i chwilę mieszam mikserem. Patelnię wkładam do piekarnika i nagrzewam go do temp. 210 stopni termoobieg. Wyjmuję patelnię, uważam, żeby się nie poparzyć, rozpuszczam masło, wylewam masę jajeczną, dodaję pokroje liście szpinaku, pokrojone pomidory suszone. Delikatnie mieszam i wstawiam do piekarnika. Piekę 20 minut. Wyłączam piekarnik, układam kulki mozzarelli, dodaję pomidorki pokrojone i wstawiam jeszcze raz do piekarnika, aż ser się rozpuści. Podaję z natką, koperkiem, pieprzem czerwonym.