Jesienna pora sprzyja eksperymentowaniu w kuchni i szukaniu nowych smaków. Warto wykorzystać długie wieczory na wypróbowanie przepisów, których nie mieliśmy jeszcze czasu lub okazji przetestować.
Tym razem polecamy skorzystać z gostyńskiego mleka w proszku. Sprawdzi się ono w przygotowaniu, kultowego już, bloku czekoladowego, pralin, mlecznych kanapek czy bułeczek. Nie bójmy się spróbować czegoś nowego i zaskoczmy domowników!
A Wy, na co macie dziś ochotę?
Poszukajcie inspiracji w naszym filmiku o mleku w proszku!
Zobacz także
Interesujący wywiad ze Stefanem Stachowiakiem, Zastępcą Prezes SM Gostyń.
Pan Czesław Siekierski – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Pan Andrzej Grzyb – Poseł na Sejm Gośćmi w Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu – krajowego lidera produkującego mleka zagęszczone!
Za pośrednictwem Kancelarii Prezydenta RP mogliśmy włączyć się w pomoc humanitarną dla potrzebujących na Ukrainie. Nasze produkty docierają również do wielu rodzin, które znalazły schronienie w Wielkopolsce.