Składniki:
• 200 ml gorącej wody
• 2 łyżeczki ulubionej kawy
• 1 łyżeczka syropu orzechowego
• 1 łyżeczka lekko zmielonych lub drobno posiekanych prażonych orzeszków
• 1/2 szklanki bardzo zimnego Mleka zagęszczonego light gostyńskiego z magnezem lub Śmietana kremowa gostyńska UHT 30%
• duża szczypta cukru trzcinowego
• czekoladowe kropelki
Przygotowanie:
Dobrze schłodzone mleczko ubić z łyżeczką syropu orzechowego za pomocą spieniacza na gęstą piankę (o konsystencji ubitej śmietanki) lub syrop delikatnie wymieszać ze śmietaną kremówką. Kawę zalać bardzo gorącą wodą. Na wierzch przełożyć gęstą piankę, posypać orzeszkami i cukrem trzcinowym, czekoladowymi kropelkami.
Autor: Na To Mam Ochotę