Torcik malinowy

Torcik malinowy

torcik malinowy d

Składniki:

  • 750ml śmietanki UHT 30% SM w Gostyniu + kakao
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
  • 1 pojemniczek malin
  • 4 opakowania galaretki truskawkowej
  • 1,5l wody gotowanej do galaretek
  • listki mięty do dekoracji

Przygotowanie:

  • Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do śmietanki z dodatkiem kakao, miksując na najwyższych obrotach.
  • Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
  • Biszkopty ułożyć na dno tortownicy, wylać śmietankę, odstawić do stężenia.
  • Wylać połowę galaretki, wystudzić.
  • Na galaretce ułożyć umyte i odsączone maliny. Udekorować listkami mięty.
  • Zalać pozostałą galaretką. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Autor: Kuchnia Danusi