Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu została założona w 1889 roku. Możemy się pochwalić ponad 100-letnią tradycją produkowania przetworów mlecznych. Dziś przetwarzamy aż 500 tys. litrów mleka dziennie!
…jak to z mlekiem zagęszczonym było.
Wczoraj, gośćmi wieczoru w WTK byli: Prezes Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu Grzegorz Grzeszkowiak oraz Kierownik Działu Handlu i Marketingu Zbigniew Łukasik.
Zapraszamy do uczestnictwa w naszym jesiennym konkursie: Jeszcze kawa czy już deser?
W związku z popularnością jaką cieszy się nasz asortyment, nie tylko w gospodarstwach domowych, ale także w gastronomii i hotelarstwie, przedstawiamy naszą nowość!
Jesienna pora sprzyja eksperymentowaniu w kuchni i szukaniu nowych smaków. Warto wykorzystać długie wieczory na wypróbowanie przepisów, których nie mieliśmy jeszcze czasu lub okazji przetestować.
Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda!
Czy macie swoje ulubione produkty SM w Gostyniu?
Najsłodsze z nich to kajmaki i mleka w tubie uwielbiane nie tylko przez najmłodszych!
Kawa to jeden z najpopularniejszych napojów, który obok swoich pobudzających właściwości, kusi niesamowitym aromatem i smakiem.