SM w Gostyniu

Kochamy wiosnę za słońce, śpiew ptaków, a także za okazję do sporządzania pysznych, lekkich dań i deserów! To pora na grilla i pałaszowanie lodowych przysmaków. Do ich przyrządzenia nie może zabraknąć gostyńskiej śmietanki UHT. Najchętniej używamy kremówki, którą dodajemy niemal wszędzie: do lodów, gofrów czy ciast, natomiast śmietanka 18% świetnie sprawdzi się również jako składnik zup i sałatek. Na samą myśl o tych kulinarnych przysmakach cieknie nam już ślinka! A może znacie jeszcze jakieś oryginalne zastosowanie śmietanki UHT gostyńskiej?

Jeśli jesteście ciekawi, jakie tajemnice skrywają nasze śmietanki, obejrzyjcie o ich całej rodzinie!

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek