SM w Gostyniu

lody skorka d

Składniki:
  • 250ml śmietanki czekoladowej 30% SM w Gostyniu
  • 150ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki cukru
Przygotowanie:
  • Śmietanę, mleko i cukier dokładnie wymieszać, dodać skórkę pomarańczową i wiórki kokosowe.
  • Masę przelać do pojemnika maszynki do lodów i chłodzić ok. 30 min, cały czas mieszając.
  • Gotowe lody udekorować skórką lub posypać wiórkami.
Smacznego!

Autor: Dzieci jedzą
Rodzaj przepisu
  • Lody
Produkty
  • Śmietanka czekoladowa 30%

Czy wiesz, że...?

W 30 roku życia kończy się proces mineralizacji kości, a zgromadzony w nich wapń służy jako rezerwa do końca życia, rozpoczyna się naturalna utrata pierwiastka, najpierw powoli po ok. 1% rocznie, następnie coraz więcej.

Więcej ciekawostek